AKTIVER JAVASCRIPT FOR AT HANDLE. SE INSTRUKTION HER:

Language

Selv om vi midlertidigt tager navneforandring (se forsiden) lader vi vores oprindelige navn stå, da det var korrekt da artiklerne blev skrevet...


Søndagsavisen, 17.august 2017
Af Eilif Thomasen

"Det skal være billigere at låne til boligen i kreditforeningen. Det er udmeldingen fra Boligejernes Realkredit, der har bebudet sin entre på det danske marked. Boligejernes Realkredit er nu meget tæt på at nå sin første milepæl i arbejdet frem mod at kunne tilbyde realkreditlån til de danske boligejere.
Den nye aktør vil tilbage til de gamle dyder med rod i andelstanken, hvor det er låntagerne, der er i højsædet. Det var den samme metode, der var kendt fra de øvrige kreditforeninger, inden de blev opkøbt af bankerne.
"Finanswatch, 7. august 2017
Af Anne Louise Houmann

"Foreløbig er planen at etablere en erhvervsdrivende fond, som skal være ejer af et holdingselskab, som igen skal eje selve realkreditselskabet. Det betyder, at de mindst 500.000 kr., der bliver indsamlet i første omgang, skal bruges til at etablere selve holdingselskabet med en aktiekapital på mindst 500.000, oplyser Wagn Erik Nørgaard, der er bestyrelsesformand for Foreningen Boligejernes Realkredit til Økonomisk Ugebrev."
Læs hele artiklen på Finanswatch


Ekstra Bladet, 22. juni 2017
af Jonas Skov Nielsen

Artikel om igangsætningen af crowdfunding via Boomerang. Ifølge artiklen er der allerede de første dage indsamlet de første 100.000 kr. ud af den halve mio. kr. der er målet i løbet af 100 dage.

Artiklen er baseret på interview med bestyrelsesformand Wagn Erik Nørgaard, der fortæller om baggrunden for initiativet med at oprette Boligejernes Realkredit. Han oplyser i artiklen, at der allerede står anonyme investorer klar med kapital til projektets næste faser, og det er i første omgang fem mio. kr. og i anden omgang 85 mio. kr. 

Planen er at blive klar til at sende en ansøgning til Finanstilsynet inden udgangen af 2017.  I artiklen er der desuden kommentarer fra kommunikationschef Peter Jensen fra Mybanker. Han spår initiativet gode chancer for at overleve og vokse sig stærkt.

Han forudser dog samtidig, at de gamle udbydere vil bide fra sig, så der kan blive tale om bloddryppende konkurrence. Ifølge artiklen vil Boligejernes Realkredit tilbyde fastforrentede lån med og uden afdrag, men holde sig fra de mange mellemprodukter der er udviklet de senere år.

Der vil dog også blive tilbudt etårige variabelt forrentede lån. Det fremhæves i artiklen ligeledes, at den nye udbyder vil genindføre det gamle system med reservefondsbidrag, så låntagerne på den måde får en del af bidraget retur, når lånet er tilbagebetalt.
Læs hele artiklen på Ekstrabladet.dk


Jyllands-Posten, 8. april 2017
af Kristoffer Brahm

Oversigtsartikel primært baseret på interview med formand for Boligejernes Realkredit, Wagn Erik Nørgaard. Artiklen beskriver en tidsplan, der skal føre til de første realkreditlån ultimo 2019 eller primo 2020. Beskriver ligeledes en model med tilbagevenden til det ”gamle system” med et realkreditselskab ejet af kunderne, og som arbejder for kunderne, og som genindfører reservefondsbegrebet. Der bliver præsenteret en forventet gennemsnitspris i form af bidrag på 0,5 procent. Artiklen omtaler også finansieringsbehovet, der i første omgang alene udgør fire-fem mio. kr. som skal benyttes i fasen med at udarbejde business-case og indgive ansøgning om godkendelse til Finanstilsynet. Denne ansøgning forventes afleveret ultimo 2017.  Der er ligeledes kommentar fra FinansDanmark omkring ”sorte pletter” på landkortet og kommentar fra bankekspert Lars Krull fra Aalborg Universitet. Han udtrykker skepsis over for projektet, men håber at han tager fejl. ”For konkurrencens skyld håber jeg de kan få det op at stå,” siger han.

jyllands-posten-8-april-2017.pdf ( åbner i nyt faneblad/vindue).

4. april 2017 Nyheder.TV2.dk

Nyt realkreditselskab vil åbne i 2020 - skal være ejet af kunderne selv.


4. april 2017 Finans.dk

Skæbnetime for nyt realkreditselskab: Pengejagt skal sikre nye, billige boliglån til danskere.
4. april 2017 FINANSWATCH

Arbejdsgruppe på vej med nyt dansk realkreditinstitut
Økonomisk Ugebrev, 26. marts 2017
af Ejlif Thomasen

Artikel hvor Boligejernes Realkredit første gang præsenteres efter navneændring fra Fair Realkredit. Bygger på interview med formand for Boligejernes Realkredit, Wagn Erik Nørgaard. Det fremhæves at der er forventning om at kunne indsende ansøgning til Finanstilsynet før nytår.  Den nye kreditforening er ifølge artiklen klar til at indgå aftale med systemleverandører om infrastrukturen. Der er omtale af den kommende proces med crowdfunding, og omtale at de forventede kapitalbehov de forskellige steder i processen. Artiklen omtaler ligeledes et websurvey Økonomisk Ugebrev har foretaget med mere end 900 svar, og som viser at 84 procent af realkreditlåntagerne er parate til at skifte til et nyt institut.  Artiklen omtaler desuden mulighed for at det kommende realkreditinstitut vil tilbyde 60 procent belåning i de områder, hvor der i øjeblikket er svært at realkreditfinansiere. Det vil dermed kunne medvirke til at fremme mobiliteten.
Økonomisk_Ugebrev.pdf (1 mb - åbner i nyt faneblad/vindue).


Opdateret den 26. marts 2018.Boligejernes RK - boligejernes nye kreditforeningFortsætter du med at anvende vores hjemmeside er du indforstået med vores brug af CookiesCopyright © 2017. Boligejernes RK. All Rights Reserved
Site by: imarketing